Mavi yaka personeli ile ilgili görsel sonucuOscar İnsan Kaynakları mavi yaka personel ihtiyacı konusunda büyük yada küçük ölçekli tüm işletmelere gerek tam zamanlı yada dönemsel olarak mavi yaka personeli konusunda destek vermektedir. Mavi yaka personeli konusununda bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okuyabilir yada bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Mavi Yaka bedensel gücüyle maaş veya süreli ücret karşılığı çalışan işçilerden oluşuyor. Mal veya hizmet üretimi yapan bir işletmede, arazide, sahada veya üretim tezgahı başında birebir emek sarf eden ve zihin gücüne oranla daha fazla beden gücüne dayalı işlerde çalışan mavi yaka, maaş dışında parça başına, saatlik veya yevmiye ile de ücretlendirilebiliyor.

Bazı çalışanların mavi yaka kapsamına alınmaması gerektiğine dair düşüncelerden de kısaca bahsetmek gerek. Mesela ustabaşı, vardiya amiri, postabaşı, formen gibi işçilerin, işi planlayıp organize eden, kısacası idare işlerinden sorumlu çalışanlar olarak mavi yakalı olarak adlandırılmaması gerektiği düşünülüyor.

Mavi yaka personeli temininde destek verdiğimiz birimler;

Depo personeli, barkodlama, sayım, paketleme, taşıma, teknik personel, forklıft operatörü, elleçleme, boşaltma istifleme, dağıtım, stok kontrol, depo yöneticisi, reach track operatörü, yükleme, etiketleme, düzenleme